lente terras

5 TIPS VOOR HET
PERFECTE LENTE TERRAS

04-03-2024

NIEUW BEGIN,
NIEUW SEIZOEN

In de lente verwelkomen we de eerste zonnestralen en gaan we een sprankelend nieuw seizoen in. We trekken weer naar buiten om te genieten van de zon en een gezellig verwenmoment in de horeca. Is jouw terras al klaar om de lentekriebels te omarmen? Ga voor maximaal rendement met onze 5 tips voor het perfecte lente terras. Een nieuw seizoen vol nieuwe kansen!

1. Lentekriebels thema-dagen

Breng de lente tot leven met sfeervolle thema-dagen of avonden op je terras. Creëer een onvergetelijke ervaring met bijvoorbeeld BBQ-avonden, picknicks of een bruisende brunch met live muziek. Trek meer gasten en versterk de sfeer met speciale aanbiedingen en groepskortingen voor extra plezier en omzetgroei.

2. Klassiekers met een voorjaarstwist

Geef de klassiekers op jouw terraskaart een lentetwist. Een geweldige manier om gasten te verrassen en de seizoensgebonden sfeer te omarmen. Serveer een klassieke croque madam met een lichter en gezonder brood zoals volkoren of zuurdesem en experimenteer met frisse sauzen zoals een romige dilledressing. Zo tover je een klassieker eenvoudig om tot een versie die perfect past bij het lente seizoen.

3. Lenteborrel

Niets lekkerder dan een goed biertje op een zonnig terras, maar hoe verleid je jouw gasten om langer te blijven zitten? Een portie bitterballen bij het bier of een kroket op ambachtelijk brood, doet vaak wonderen. Een goed uitgedachte borrelkaart is dus één van de sleutels tot een succesvol terras

4. Lokaal & duurzaam

Maak gebruik van lokale, seizoensgebonden producten die kenmerkend zijn voor de lente. Niet alleen duurzamer en lekkerder van smaak, maar vaak ook goedkoper om in te kopen. Aangezien alles bloeit en groeit in de lente, is de keuze voor seizoensproducten enorm! 

5. Lentebloeiers die niet mogen ontbreken

Geen betere plek om van de eerste zonnestralen te genieten dan het terras. Met lekker zitmeubilair en stabiele tafels kom je al ver, maar een aantal kleurrijke lentebloeiers maken jouw terras nog veel leuker. De bekendste bloemen van de lente zijn natuurlijk de tulp, narcis en viool. Deze bloemen zijn populair omdat ze in veel kleuren te verkrijgen zijn. Maar ook andere bloemen zoals een bloesem of een hyacint, doen het in de lente goed!

LENTE RECEPTEN
VOOR OP JE TERRASMENU

DOWNLOAD ONZE
GRATIS LENTE SPECIAL

Bij Pastridor inspireren we je graag voor een frisse, nieuwe start deze lente. Laat jouw zaak stralen met de nieuwste lente wannahaves, kleurrijke presentaties, sprankelende tips en verfrissende recepten. Een nieuw seizoen vol nieuwe kansen! Download de Lente Special & ontvang hem direct in je mailbox. Download de gids & ontvang hem direct in je mailbox!

DOWNLOAD DE GRATIS LENTESPECIAL

MEER INSPIRATIE

7 TIPS VOOR EEN
SUCCESVOL LENTE MENU

Ontdek meer

EEN MUST OP JE LENTEMENU:
HIGH TEA & PAASBRUNCH

Ontdek meer

6 TIPS VOOR EEN AANTREKKELIJK ONTBIJTBUFFET

Ontdek meer

ZAKELIJK VS. LEISURE. HET VERSCHIL IN BUFFET

Ontdek meer